AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha: kurzová ponuka a české stávkové kancelárie

AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha, nebo jinak nazývané Pražské derby je nejvíce populární fotbalovou událostí v České republice. V našem článku se dozvíte o původu této rivality, a doporučíme vám u kterých sázkových kanceláří si na Pražské derby vsadit.

Pražské derby operátorů Bonus a nabídky Chance Akční Kód 2021
SazkaBet

SazkaBet

5500 Kč Pro Nové Hráče


Získejte bonus SazkaBet

Fortuna

Fortuna
 

Sportovní sázení - až 3.000 kč

Aktivujte Fortuna Promo Kod

Tipsport

Tippsport
 

Uvítací bonus 1000 Kč

Získejte Tipsport Akční Kód

Pražské derby a jeho tradice v českém fotbale

Duel mezi pražskými týmy AC Sparta a SK Slavia je nejdůležitějším duelem 1. České fotbalové ligy, a svědčí o tom i fakt, že na tuto akci je téměř nemožné získat lístky a stadiony jsou vždy zcela vyprodány již několik měsíců před plánovaným duelem.

Tento významný duel sa nazýva aj Pražské derby, alebo Derby pražských „S“. Jedná sa o súboj medzi dlhodobo najlepšími futbalovými tímami nielen v Českej republike, ale tieto tímy nemajú konkurenciu ani medzi slovenskými futbalovými tímami.

História Pražského derby

Tyto dva týmy se poprvé setkali duely v roce 1896 na Císařské louce. Výsledek tohoto historicky prvního duelu byl překvapivě 0: 0. Je pravdou, že týmu Sparta se sice podařilo vystřelit jeden gól, avšak po zápase ho rozhodčí Josef Rössler-Ořovský dodatečně odvolal. Toto netradiční rozhodnutí nastalo proto, protože v dané době museli oba týmy souhlasit s brankami, a tým Slavia v tomto případě nesouhlasila. Dá se říci, že tento moment byl začátkem nevraživosti mezi těmito dvěma fotbalovými týmy.

Co se týče největších úspěchů během dlouholeté rivality těchto dvou pražských týmů, tak Slavii se podařilo porazit Spartu v roce 1907 s výsledkem 9: 1, a naopak Spartě se podařilo porazit Slavii v roce 1952, a to s výsledkem 8: 1. K dnešnímu dni je bilance příznivější pro Spartu, která má na kontě 132 vítězství, oproti Slavii, která porazila Spartu 91-krát. Pražské derby skončilo remízou až 69-krát.

AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha

AC Sparta Praha: úspěchy a složení

AC Sparta Praha je aktuálně nejvíce úspěšný a nejpopulárnější profesionální český fotbalový tým. Prvním názvem tohoto týmu v roce 1893 byl AC Královské Vinohrady, a od tohoto roku si tím prošel více než deseti novými názvy. AC Sparta Praha tak, jak ji známe dnes si nese tento název od roku 1991.

Klub aktuálně sídlí na pražské Letné, a je evidován jako akciová společnost od roku 1993. Vlastníkem tohoto fotbalového klubu je J & T Credit Investments, a. s., jehož akcionáři jsou Daniel Křetínský a ACSP Holding Limited, který vlastní až 90% podílu.

Sparta za dobu svého působení získala 36 vítězných titulů z československé a české ligy a pravidelně se účastní i Ligy mistrů UEFA. Barvy klubu jsou modrá, žlutá a červená. Aktuální sponzor AC Sparta Praha je Tipsport, a to od roku 2019. O dresy týmu se již od roku 1995 stará značka Nike.

Hráčem týmu, který získal historicky nejvíce ocenění, a to až 14 je obránce Jiří Novotný, který v týmu působil od svých čtrnácti let až do roku 1999, kdy odešel hostovat do týmu Slovan Liberec. Dalšími významnými hráči v historii soupisky AC Sparta jsou bezpochyby Horst Siegl a Michal Horňák, který se mohou také pyšnit 11 a 10 tituly, které získaly v červených dresech. Nejlepší střelec v historii klubu je David Lafata, který přispěl ke skóre až 23 brankami.

Na aktuální soupisce se nachází mnoho kvalitních hráčů, a mezi nejnovější přírůstky do týmu v létě 2020 patří obránce Filip Souček, který se vrátil z hostování v SFC Opavě nebo bulharský útočník Martin Minčev, který přestoupil z týmu PFK Černo More Varna a mnoho dalších.

Několika hráčům také skončila smlouva, případně odešli na hostování do jiného týmu. V tomto roce prošly až tři hráči na hostování do FK Mladá Boleslav.

Přečtěte si také Synot tip bonus.

SK Slavia Praha: úspěchy a složení

Sportovní klub Slavia Praha je pražský profesionální fotbalový tým, který aktuálně sídlí ve Vršovicích v Praze. Tento tým byl založen v roce 1982, a zajímavým faktem je, že byl tým původně založen jako cyklistický klub. Postupně se ke klubu přidali další sporty včetně fotbalu. Slavia Praha je historicky druhým nejúspěšnějším fotbalovým klubem a to hned po týmu Sparta Praha.

SK Slavia se podařilo získat již 20 vítězství v nejvyšší české fotbalové soutěži, první lize, naposledy v roce 2020. Dalším významným úspěchem tohoto klubu bylo získání Středoevropského poháru v roce 1938, který byl předchůdcem současných evropských pohárů.

Za nejslavnějších hráčů v historii klubu se považují především Jan Košek, Antonín Puč, či František Plánička. Už od roku 1953 hraje Slavia zápasy na stadionu na Praze 10, blízko nákupního centra Eden. Tento stadion byl v roce 2008 předělán, a aktuálně ho fanoušci fotbalu a obyvatelé Prahy znají pod názvem Sinobo Stadium. Jeho kapacita je aktuálně 19 370 míst, což je přibližně o tisíc míst více než na stadionu Sparta. Klubové barvy jsou červená a bílá, které zdůrazňují slovanský původ klubu.

V letním přestupním období 2020 se do týmu vrátilo několik hráčů z hostování v FK Jablonec, například Jan Sýkora a Jakub Jugas. Do Slavie přestoupilo několik hráčů z FC Slovan Liberec, a to například obránce Ondřej Karafiát, nebo útočník Jan Kuchta. Do Slovanu Liberec naopak odešlo až sedm hráčů na hostování, například Jan Matoušek nebo Daniel Kosek. Trenérem SK Slavia Praha je od roku 2017 Jindřich Trpišovský.

Pražské derby a čeští operátoři

Pražské derby a čeští operátoři, u kterých si můžete vsadit

Duel mezi AC Sparta Praha a SK Slavia Praha je každý rok ten nejvíce sledovaný fotbalový zápas v České republice. Každy rok více a více fanoušků fotbalu využívá možnost vsadit si na svůj oblíbený fotbalový tým, a přidat sledování zápasu o kousek více adrenalinu.

V dnešní době jsou na českém trhu desítky sázkových kanceláří, a je náročné vybrat z nich tu nejlepší. Většina sázkových kanceláří se vás bude snažit nalákat vysokým vstupním bonusem, a proto si dejte pozor a přečtěte si obchodní podmínky dříve, než začnete aktivně sázet na Pražské derby nebo jiný fotbalový duel.

Z vlastních zkušeností doporučujeme využít etablované sázkové kanceláře, ve kterých můžete mít jistotu, že jsou vaše sázky v bezpečí. Sázkové kanceláře jako Tipsport, Sazka Bet nebo Fortuna vám kromě bezpečného moderního webového prostředí umožní i sledovat zápasy online a během sledování ukládat live sázky, což může váš požitek ze sledování zápasu a sázení značně obohatit.

Všechny zmíněné sázkové kanceláře mají k dispozici i různé fóra, na kterých můžete během zápasu komunikovat s ostatními hráči a využít tak sílu komunity sázkařů.