Sázení na Fortuna Liga – česká fotbalová liga – nejlepší český operátoři

Fortuna liga 2020/2021 je nejvyšší českou profesionální fotbalovou soutěží. Přečtěte si o ní více a zjistěte, na který tým se vám vyplatí vsadit a který operátoři nabízejí nejlepší podmínky pro české sázkaře.

Fortuna liga operátorů Bonus a nabídky Chance Akční Kód 2021
Chance
Chance
Sporty - 2000 Kč KÓD POUŽITÍ
Fortuna
Fortuna
Sportovní sázení - až 3.000 kč Aktivujte Fortuna Promo Kod
Tipsport
Tippsport
Uvítací bonus 1000 Kč Získejte Tipsport Akční Kód
SazkaBet
SazkaBet
5500 Kč Pro Nové Hráče Získejte bonus SazkaBet

Fotbalová Fortuna liga: Československá liga do roku 1993

První ročník první české fotbalové ligy se odehrál v roce 1993, tedy hned po vzniku samostatné České republiky. Je zřejmé, že předchůdcem České ligy byla Československá liga, která byla nejvyšší fotbalovou soutěží v letech 1925 až do zmíněného roku 1993.

Této ligy se každý rok účastnili české i slovenské fotbalové týmy, a je pravdou, že bilance je více nakloněna českým týmem. Ze slovenských týmů se podařilo několikrát vybojovat vítězství Slovanu Bratislava a týmu Spartak Trnava, a to především v letech 1968-1975, kdy se několik let po sobě nepodařilo žádnému českému týmu vybojovat vítězství.

Historicky nejvíce vítězství během doby trvání Československé ligy se podařilo vybojovat týmu AC Sparta Praha, a to až neuvěřitelných 24-krát. Druhým nejsilnějším týmem byla SK Slavia Praha, která se stala vítězem ligy až 14-krát. V těsném závěsu je třetí pražský tým Dukla Praha, která obhájila titul až 11-krát. Zmíněný nejúspěšnější slovenský tým ŠK Slovan Bratislava se stal vítězem jen 8-krát.

Nejlepší střelci Československé ligy pocházejí právě ze dvou nejlepších pražských týmů. Za zmínku rozhodně stojí Josef Bican z týmu Slavia Praha, kterému se podařilo obhájit titul nejlepšího střelce až 11 ročníků.

Fotbalová Fortuna liga

Fortuna liga: Vývoj od jejího vzniku až dodnes

1. česká fotbalová liga, která má v roce 2020/2021 sponzorský název Fortuna liga je nejvyšší česká fotbalová soutěž v systému českých fotbalových soutěží. Od roku 2016 ji řídí Ligová fotbalová asociace. Do této doby byla řízena Fotbalovou asociací České republiky.

Tento fotbalový turnaj je rozdělen zimní přestávkou, a dělí se na dvě hrací období. První období probíhá v většinou na podzim prvního kalendářního roku, někdy začíná již v průběhu léta a končí na přelomu listopadu a prosince. Po zmíněné zimní přestávce následuje druhé hrací období, která začíná v únoru a končí v květnu. Této části se říká i jarní část ligy.

Od vzniku první české fotbalové ligy v ročníku 1993/1994 se každý rok turnaje zúčastní šestnáct fotbalových týmů, a hraje každý proti každému ve dvou kolech. Každý fotbalový tým tedy odehraje přesně třicet zápasů, z toho polovinu na vlastním stadionu, a druhou polovinu na stadionech soupeřů.

Historicky nejúspěšnějším týmem je AC Sparta Praha, která má na svém kontě nejvíce vítězství. Poslední zlatou medaili se podařilo týmu Sparta Praha vybojovat v sezóně 2013/2014.

Dá se říci, že nejvíce stříbrných medailí má na kontě konkurenční pražský tým Slavia Praha, která má však na kontě vítězství za sezónu 2018/2019 a sezónu 2019/2020. Posledních pár let je druhým nejsilnějším týmem, který konkuruje SK Slavia Praha FC Victoria Plzeň, která získala zlatou medaili v sezóně 2017/2018 a v posledních dvou sezónách skončila na druhém místě hned za SK Slavia Praha.

1. česká fotbalová liga nese název Fortuna liga od sezóny 2018/2019, podle titulárním sponzora sázkové kanceláře Fortuna. Před tímto názvem, v sezóně 2017/2018 nesla název HET liga, dle aktuálního sponzora. Zajímavostí je, že v minulosti byl hlavním sponzorem Plzeňský Prazdroj a liga nesla název podle značky Gambrinus, a to Gambrinus liga.

Fortuna liga 2020/2021

Sezóna 2020/2021 je specifická tím, že se jí zúčastní výjimečně až osmnáct týmů a soutěž bude mít 34 kol bez nadstavbové části. Kvůli světovým událostem v roce 2020 z druhé ligy do první postoupili první dva týmy, a žádný fotbalový klub do druhé ligy nesestoupil. Tyto dva postupující týmy jsou FK Pardubice a FC Zbrojovka Brno. Jedná se o v pořadí 28. ročník této fotbalové soutěže.

Fortuna liga 2020/2021: Týmy a jejich stadiony

V pořadí 28. ročníku této prestižní české fotbalové soutěže se zúčastní 18 týmů, konkrétně:

  • SK Slavia Praha (Sinobo Stadium)
  • FC Viktoria Plzeň (Doosan Arena)
  • AC Sparta Praha (Generali Česká pojišťovna Aréna)
  • FK Jablonec (Stadion Střelnice)
  • FC Slovan Liberec (Stadion U Nisy)
  • FC Baník Ostrava (Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích)
  • FK Mladá Boleslav (Městský stadion Mladá Boleslav)
  • Bohemians Praha (Ďolíček)
  • SK Dynamo České Budějovice (Fotbalový stadion Střelecký ostrov)
  • 1. FC Slovácko (MFS Miroslava Valenty)
  • SK Sigma Olomouc (Andrův stadion)
  • FK Teplice (Stadion Na Stínadlech)
  • FC Fastav Zlín (Letná)
  • MFK Karviná (Městský stadion Karviná)
  • SFC Opava (Městský stadion Opava )
  • 1. FK Příbram (Na Litavce)
  • FK Pardubice (Ďolíček)
  • FC Zbrojovka Brno (MFS Srbská)

Průběžné výsledky a oblíbené zápasy ve Fortuna liga 2020/2021

Po prvních dvou kolech Fortuna ligy, které proběhly do doby psaní tohoto článku je aktuálním vítězem pražská Slavia, druhé a třetí místo zatím patří týmu Sparta a Bohemians. Čeká nás ještě dalsích 32 kol, takže se zatím o vítězích hovořit nedá. Čtvrtým nejlepším týmem podle součtu bodů je aktuálně FC Slovácko. Na druhou stranu mezi tři nejhorší týmy, kterým hrozí sestup do druhé ligy momentálně patří SFC Opava, 1. FK Příbram a FK Mladá Boleslav.

Fortuna liga 2020/2021 Průběžné výsledky a favorité

Nejlepší čeští operátoři, kteří sázejí na Fortuna League 2020/2021

Fortuna liga 2020/2021 je skvělou příležitostí pro fanoušky české fotbalové ligy zkusit štěstí a ověřit si znalosti českého fotbalu a vyzkoušet si vsadit na vítěze, případně na průběh a vítězů jednotlivých duelů.

Pokud jste zcela nový sázkař, doporučujeme vybrat si jednu z nejlepších ověřených sázkových kanceláří pro českých hráčů, kde budete mít nejen jistotu, že budou vaše peníze v bezpečí, ale můžete se zapojit do velké komunity sázkařů, kde můžete sdílet vaše tipy na vítěze a sledovat živě a diskutovat jednotlivé zápasy.

Je to skvělý způsob, jak setkat fotbalových nadšenců, jako jste vy a zároveň získat možnost vyhrát peníze. K vaším prvním sázkám doporučujeme námi ověřené a doporučené sázkové kanceláře, jako je například Fortuna, Sazka Bet, Tipsport nebo Chance.

Všechny tyto sázkové kanceláře nabízejí lákavé vstupní bonusy, a to až do výše 50 000 korun. Některé dokonce nabízejí svým novým hráčům i bonus za registraci, který vám dá příležitost si vyzkoušet si sázení dříve, než si na váš hráčský účet vložíte váš první vklad.